Yıllar evvel muffin kalıbını aldığımda paketten çıkan orjinal tarif, ailemizin favori muffini olarak defterimde yerini aldı. Üzümlü, limonlu, cevizli, tarçınlı… İstediğiniz gibi çeşitlendirebilirsiniz.
Tarif sonundaki püf noktalarına göz atmayı unutmayın 😉
Servis: 12 adet
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 30-35 dakika
Malzemeler :
3 yumurta, orta boy
175 gr tereyağı, oda sıcaklığında
200 gr toz şeker
350 gr un, elenmiş
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
Bir tutam tuz
1 portakal kabuğu rendesi
150 ml süt
100 gr. rendelenmiş çikolata, damla çikolata da olabilir
Yapılışı:
*Tereyağı ve toz şekeri mikser ile çırpmaya başlayın. Çırpmaya devam ederken vanilya, tuz, portakal kabuğu rendesi ve yumurtaları birer birer ilave edin.
*Unu ve kabartma tozunu eleyerek yumurtalı karışıma ekleyin. Bu aşamada hamur biraz katılaşıyor endişelenmeyin!
*Çırpmaya devam ederken yavaş yavaş sütü ilave edin. Çikolatadan 1 çorba kaşığını ayırıp kalanını hamura ilave edin ve spatula ile dikkatli bir şekilde karıştırıp kalıplara paylaştırın. Üzerine ayırdığınız çikolataları serpin. 5 dakika önceden 175 derecede ıstılmış fırında 30 -35 dak. kadar pişirin.
Afiyetle sevgiyle kalın…
Püf noktaları:
1-Kalıplarının içine kağıt kalıp koyarak yapıyorum hem tepsi kirlenmiyor, hem de kalıptan kolay çıkıyor.
2- Fırında ilk 15 dakika 175 derecede, sonrasında 160-170 dereceye ayarlarsanız muffinlerin içleri pişerken üzerleri yanmadan nar gibi kızaracaklardır.
3- Bütün malzemeler oda sıcaklığında olmalı.
4- Keklerinizi pişirirken fırının kapağını ilk 20 dakika açmayın.
Bir yanıt yazın