Tarif defterimden;
Çikolata sevenler için bisküvi, çikolata ve portakal kabuğu rendesi ile yapılabilecek en kolay tariflerimden biri…
Geçenlerde arkadaşlarıma yemek sonrası kahve ile ikram ettiğimde lezzetini çok beğendikleri çikolatalı topları özellikle bugünün anlamına uygun olsun diye çocuklar ve büyümeyen çocuklar için paylaşıyorum;) 23 Nisan Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun…
Servis: 35-37 adet
Hazırlama süresi: 30-35 dakika
Malzemeler:
250 gr bitter çikolata
100 gr tereyağı, eritilmiş
200 gr çifte kavrulmuş petibör bisküvi
100 gr badem krokan (tarifi notlar bölümünde)
1 portakal kabuğu rendesi
100 gr hindistan cevizi rendesi
Yapılışı:
*Çikolatayı mikrodalga fırında eritin (yöntemi notlar bölümünde)
*Bisküvileri rondoda un haline getirin veya temiz bir buzdolabı poşetine koyarak elinizle bastırarak ezin.
*Un haline getirdiğiniz biküvileri geniş bir kaba alın, üzerine erittiğiniz çikolata, tereyağı, portakal kabuğu rendesi, badem krokan ve sütü ilave edin, yoğurun.
*Hazırladığınız çikolatalı karışımdan ceviz büyüklüğünde toplar yapın.
*Çikolatalı topları hindistan cevizine bulayın. Servis tabağına alın.
Notlar:
*Elinizde renkli granül şekerlemelerden varsa hindistan cevizine ekleyebilirsiniz.
*Mikrodalga fırında çikolatayı pratik eritme yöntemi: Derin bir cam kaba çikolatayı parçalara ayırarak alın üzerini strech film ile kaplayın ve mikrodalganın orta ısısında 30 saniye pişirin, tezgaha alın, çatalla karıştırın, tekrar üzerini kapatarak 30 saniye daha pişirin, tezgaha alın, çatalla homojen kıvam alana kadar karıştırın, erimediyse bir defa daha aynı işlemi uygulayın.
200 gr badem
1 su bardağı esmer şeker
*Öncelikle fırın kağıdından fırın tepsisi boyutunda kesip tezgahta bekletin.
*Bademleri teflon bir tavada orta ateşte 4-5 dakika arada karıştırarak kavurun, esmer şekeri ekleyin, ocağı kısık ateşe alın, tavayı sallayarak şekerin bademlerin üzerine eşit yayılmasını sağlayın. Şeker eriyene kadar tavayı ocakta tutun ve bu esnada kaşık kullanmayın!
*Şeker tamamen eriyince tavadaki karamelize olmuş bademleri fırın kağıdının üzerine aktarın. Soğuduktan sonra robotta veya havanda iri parçalara ayırın.
*Bir çok tatlı, kurabiye, kek ve pastalarda kullandığım, tatlılara lezzet katan krokanı aynı yöntemle fındıkla da yapabilirsiniz. Sadece dikkat etmeniz gereken püf noktası şeker eridikten sonra ocaktan hemen alın ki karamelin tadı acı olmasın!!!
Bir yanıt yazın