Mevsiminde;
Çileklerin lezzetlendiği bugünlerde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz fıstıklı nar ekşili roka salatası…
Servis: 2 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Malzemeler:
1 demet roka
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
15 – 20 adet çilek
100 gr beyaz peynir, ufalanmış
2 yemek kaşığı nar ekşisi
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Yapılışı:
*Rokanın saplarını kesip bol suda yıkayın. Sebze kurutucusu veya temiz bir mutfak havlusu üzerinde iyice kurulayın..
*Fıstıkları teflon tavada kısık ateşte kavurun (çok çabuk kavrulduklarından yakmamaya dikkat edin!). Soğumaları için küçük bir tabağa aktarın.
*Çilekleri yıkayıp iyice kurulayarak dilediğiniz gibi dilimlere ayırın.
*Rokaları iri dilimler halinde kesip iki salata tabağına pay edin. Üzerlerine sırayla ufalanmış peynir, dolmalık fıstıklar ve çilekleri serpiştirin.
*Sızma zeytinyağı ve nar ekşisini küçük bir kasede karıştırıp salataların üzerine akıtın. Bekletmeden servis edin.
Kısa bir not:
*Dolmalık fıstık yerine ceviz veya yer fıstığını kavurarak kullanabilirsiniz.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın