Tarif defterimden;
Çilek mevsimde evde ilk aklımıza gelen lezzetlerden biri olan yapılışı pratik leziz keki deneyin derim…
Servis: 25 cm lik kelepçeli kalıpta
Hazırlama süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 50 – 55 dakika
Malzemeler:
250 ml lik bardak ölçüsüyle;
1 tatlı kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı un (kalıp için)
Yarım kg çilek
—————
3 yumurta
Yarım bardak sıvı yağ
1 bardak yoğurt
1 bardak pudra şekeri
1 limonun rendelenmiş kabuğu
1 limon suyu
—————
2,5 bardak un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Üzerine;
1 yemek kaşığı pudra şekeri
7 – 8 adet çilek
Yapılışı:
*Kalıbın tabanını pişirme kağıdı ile kaplayın, yanlarına tereyağı sürüp un serpiştirin, unun fazlalığını silkeleyin.
*Çilekleri yıkayıp kurulayın, yarısını hamurun ortasına koyacağımızdan minik küpler halinde doğrayın, diğer yarısını üzeri için ikiye bölün.
*Yumurtalar, sıvı yağ, yoğurt, pudra şekeri, rendelenmiş limon kabuğu ve limon suyunu derin bir kaba alıp mikser yardımıyla 3 – 4 dakika çırpın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek sıvı karışıma ekleyin ve spatula ile karıştırın (hafif akışkan bir hamur elde ediyoruz). Hamurun yarısını kalıba aktarın, üzerine minik doğranmış çilekleri serpiştirin. Hamurun diğer yarısını üzerine aktarın. Üzerine yarım doğranmış çilekleri yerleştirin.
*170 derecede önceden ısıtılmış fırında 50 – 55 dakika pişirin. Keki fırından çıkardıkta sonra ilk sıcaklığı geçince üzerine pudra şekeri serpiştirin. Dilerseniz üzerini çileklerle süsleyin.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın