Tarif defterimden;
Yumuşacık yağsız pandispanya keki ve arasındaki çilek ve kremasıyla ilk tarif defterimdeki nostaljik lezzetlerden biri…
Pandispanya kekini temel olarak uygulayarak dilediğiniz meyvelerle yapabileceğiniz pratik ve leziz pastayı deneyin derim.
Servis: 24 cm çapında yuvarlak kalıpta
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 40 dakika
Malzemeler:
Pandispanya keki için;
1 tatlı kaşığı tereyağı, kalıba sürmek için
4 yumurta
250 gr toz şeker
75 ml su
1 çay kaşığı kabartma tozu
100 gr un
60 gr mısır nişastası
1 paket vanilya
Pandispanyayı ıslatmak için;
100 ml vişne suyu veya vişne likörü
100 ml su
Kreması için malzemeler;
200 ml krema, buzdolabında soğutulmuş
200 gr krem beyaz peynir
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya
Üzerine ve arasına;
Yarım kg çilek
2 yemek kaşığı pudra şekeri
Yapılışı:
*Yumurtaları 30 dakika önceden oda ısısına çıkartın. Kek kalıbına tereyağı sürerek hazırda bekletin.
*Yumurta ve şekeri derin bir kaba alarak kremamsı hale gelene kadar mikserin yüksek deviri ile yaklaşık 5 dakika çırpın. 75 ml suya kabartma tozunu ilave ederek karıştırın ve yumurtalı karışıma ekleyin. En son un, nişasta ve vanilyayı eleyerek sıvı karışıma ekleyin, homojen kıvama gelene kadar 2 – 3 dakika daha çırparak yağlanmış kalıba aktarın. 10 dakika önceden 170 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Kürdan batırdığınızda temiz çıkıyorsa pişmiş demektir, gerekirse fırın ısısını 160 dereceye düşürerek 5 dakika daha pişirin (kekin kabarabilmesi için pişerken ilk 30 dakika fırının kapağını açmayın).
*Kekin ilk sıcaklığı geçince kalıptan çıkartıp tamamen soğuyana kadar tel ızgara üzerinde bekletin.
*Kek soğuyana kadar bu arada krema, krem beyaz peynir, pudra şekeri ve vanilyayı derin bir kaba alarak pürüzsüz ve kremamsı hale gelene kadar 3 – 4 dakika çırpın ve sıkma torbasına geçirin.
*Çilekleri yıkayıp iyice kurulayarak ikiye bölün.
*Soğuyan keki keskin bir bıçak yardımıyla enlemesine ikiye bölün. Üst bölümün dış tarafı alta gelecek şekilde servis tabağına yerleştirin, vişne suyu & su karışımının yarısıyla ıslatın. Üzerine kremayı sıkın, dilimlenmiş çileklerin yarısını yerleştirin. Kekin diğer yarısını kesilen bölüm içte kalacak gibi çileklerin üzerine yerleştirip hafifçe bastırın, kalan vişne sulu karışımıyla üzerini ıslatın.
*Pastanın üzerine pudra şekeri serperek dilimlenmiş çileklerle süsleyin. Buzdolabında 1- 2 saat beklettikten sonra dilediğiniz gibi dilimlere ayırarak soğuk olarak servis edin.
Kısa bir not:
*Pastanın kekini bir gün önceden hazırlayabilirsiniz.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın