Hamur gerçekten çılgın;) Elinizde 1800 gram istediğiniz şekle giren elastik yapıda bir hamur var. 20 adet sarımsaklı çörek, 7 adet minik pofidik ekmek ve aşağıda tarifini verdiğim tarçınlı rulolar… Hepsini bu hamurla hazırladım, Yapılışı kolay, bereketli ve her birinin lezzetini çok beğendik. Bir önceki yazımda da ifade ettiğim gibi temel tarifi bir yere not edin diyerek sarımsaklı çöreklerde verdiğim temel hamurun tarifini tekrar buradan veriyorum. Kolay gelsin:)
———————————————————————————————————————————
*Çılgın Hamur Temel Tarif*
Hazırlama süresi: 15-20 dakika
Malzemeler: (1800 gr hamur için)
750 gr beyaz un
250 gr tam buğday unu
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant kuru maya, 10 gr
1 paket kabartma tozu, 10 gr
360 gr yoğurt, oda ısısında
2 yumurta, oda ısısında
Yapılışı:
*Öncelikle unları, toz şeker, tuz ve mayayı karıştırıp eleyin, kenarda bekletin.
*Karıştıma kabına süt, yoğurt ve yumurtaları alın, hamur yoğurma aparatını takarak karıştırın, yavaş yavaş unu ekleyerek karıştırmaya devam edin. Yumuşak bir hamur olmalı! Eğer hamur sert olursa 1-2 kaşık süt ekleyin veya çok yumuşak olursa 1-2 kaşık un ekleyin.
*Orjinal tarifteki gibi tamamını beyaz unla yapabilirsiniz.
*Hamurun kullanmadığınız bölümünü buzdolabında temiz bir poşete koyarak 3 gün saklayabilirsiniz. Sadece ikinci bir kilitli poşete geçirin derim, zira poşeti patlatıp taşabilir!
———————————————————————————————————————————
Servis: 23*23 cmlik kare fırın kabı
Hazırlama süresi: 15-20 dakika
Pişirme süresi: 20-25 dakika
Malzemeler:
6 adet mandalina büyüklüğünde çılgın hamur bezesi
İç harç:
1 su bardağı esmer şeker
4 çorba kaşığı tahin
Yapılışı:
*Esmer şeker, tahin ve tarçını bir kaseye alın, karıştırın.
*Hamur bezelerini un serpilmiş tezgahta küçük pasta tabağı boyutunda açın, yaklaşık 3 mm kalınlığında olsun.
*Harmanladığınız tarçınlı harçtan 1 tatlı kaşığı dolusu hamurun üzerine yayın ve rulo yapın.
*Ruloyu 1,5-2 cmlik dilimlere ayırın, fırın kağıdıyla kaplanmış pişirme kabına yerleştirin.
*Diğer bezelere de aynı işlemi uygulayın, arzu ederseniz üzerine kavrulmuş susam serpin.
*5 dakika önceden 190 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin. sıcak, ılık veya soğuk olarak istediğiniz gibi servis yapın.
Afiyetle sevgiyle kalın
Bir yanıt yazın