Yunan mutfağından;
Girit mutfağında çeşitli versiyonları olan peksimetli, domatesli, soğanlı, kekikli, zeytinli ve peynirli meze & salata arası nefis lezzet…
Orjinalinde arpadan yapılmış peksimet ekmeği kullanılıyor, peksimet ekmeği yerine tam tahıllı herhangi bir ekmeği fırında kurutarak hazırlayabilirsiniz.
Yapılış aşamaları videosuna İnstagram hesabımdan ulaşabilirsiniz.
Servis: 3 – 4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Malzemeler:
3 domates (1 büyük pembe+ 2 rio domates)
10 – 12 adet siyah zeytin
1 yemek kaşığı kapari
1 küçük mor soğan
5 – 6 küçük dilim peksimet ekmeği
Sosu için;
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
Üzerine;
100 gr beyaz peynir
5 – 6 sap doğranmış maydanoz
1 çay kaşığı kurutulmuş kekik
Yapılışı:
*Rio domateslerin birini rendeleyip geniş bir kaba aktarın, diğerlerini iri küpler halinde doğrayın. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkartın, kapariyi doğrayın, soğanı da piyazlık doğrayın, peksimetleri elinizle kabaca parçalayarak domatesli malzemeye ekleyin. Sos malzemelerini karıştırıp salataya ilave ederek karıştırın. Üzerine dilimlenmiş peynir, maydanoz ve kekiği serpiştirin, dilerseniz üzerine ekstra zeytinyağı gezdirin.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın