Çikolata sevenlerin vazgeçemeyeceği lezzette ve yerken ağızda dağılan kurabiyelerin yapılışı da çok kolay, özellikle büyümeyen çocuklar için 😉
Hamurunu önceden hazırlayıp kilitli bir poşette derin dondurucuda saklayabilirsiniz.
Servis: 20-24 adet
Hazırlama süresi: 15-20 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika
Malzemeler:
200 gamlık bardak ölçüsüyle;
125 gr tereyağı, eritilip ılınmaya bırakılmış
1 su bardağı esmer şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
2 su bardağı + 1 dolu çorba kaşığı un
1 tutam tuz
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı damla çikolata
Yapılışı:
*Geniş ve derin bir kaba ılınmış tereyağını alın, şekerleri ilave edin, mikserle 2-3 dakika çırpın.
Yumurta ve vanilyayı ekleyin, 2-3 dakika daha çırpın.
*Ayrı bir kapta un, tuz ve kabartma tozunu harmanlayın ve yumurtalı karışıma ekleyin. Bu aşamada elinizle yoğurun, çikolatayı ekleyin. Ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapın, fırın kağıdı serilmiş tepsiye aralıklı olarak yerleştirin, üzerlerini hafifçe bastırın.
*180 derede 5 dakika önceden ısıtılmış fırında 15 dakika kadar üzerleri pembeleşene kadar pişirin. Her fırının ayarı farklı olabilir, kurabiye pişirdiğiniz ısıda yapın. Kurabiyeleri fırından çıkardıktan sonra soğuyana kadar tepside bekletin.
Afiyetle…
Püf noktaları:
*Kurabiyeler fırından çıkardıktan sonra pişmeye devam eder ve yumuşak olur. Soğuyunca kıvam alır ve sertleşir. Bundan dolayı soğuyana kadar tepside bekletmek gerekir.
*Yumurta oda ısısında olmalı.
*Kuru malzemeler ayrı bir kapta elenerek karıştırılmalı, böylelikle kabartma tozu ve tuz unun içinde eşit oranda dağılıyor, sonuç daha başarılı oluyor.
Bir yanıt yazın