Tarif defterimden;
Yıllar evvel kıymetli bir büyüğümden öğrendiğim bu lezzetli muhallebinin tarifi bir çok kişide vardır ama yine de sayfamda olsun istedim:) Yapılışı çok kolay olan damla sakızlı muhallebiyi bir de çilek soslu deneyin derim.
Servis: 8 kişilik
Malzemeler:
125 gr tereyağı
2,5 orta boy Türk kahvesi fincanı un
7 çorba kaşığı toz şeker
1 lt süt
3-4 parça damla sakızı
Çilek sosu için:
250 gr çilek
1 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
*Tereyağını tencereye alın, ocağı orta ateşe ayarlayın, tereyağ eriyince unu ilave edin ve sürekli karıştırarak 3-4 dakika kavurun, dikkat edin un yanmasın!!! hafif pembe olması yeterli.
*Toz şekeri ve damla sakızını unlu karışıma ekleyin, sütü de yavaş yavaş eklerken bir yandan karıştırın , el çırpıcısı ile muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin. Ocağı kapatın, mikser ile 10 dakika kadar çırpın, su ile çalkalanmış kuplara paylaştırın.
*Çilek sosu için; Çilekleri yıkayıp rondoda püre yapın, sos tenceresine şeker ve nişastayı alın, karıştırın, çilek püresini ekleyin, orta ateşte karıştırarak kaynamaya başlayınca 3-4 dakika pişirin, muhallebilerin üzerlerine paylaştırın.
*Hindistan cevizi ve boziç ile süsleyin. Buzdolabında 3-4 saat bekletin.
Afiyet olsun
Notlar:
*Tek parça yapmak isterseniz 17*25 cm lik cam kap kullanabilirsiniz. Soğuduktan sonra dilimler halinde servis yapılabilir.
*Boziç, Antep fıstığının olgunlaşmadan önceki hali.
*Çilek yerine vişne, frambuaz, portakal sosu veya sade olarak üzerine tarçın çok yakışıyor.
*Buraya portakal sosu ile yaptığım muhallebinin fotosunu fikir olsun diye ekliyorum.
Bir yanıt yazın