Damla sakızının mis aromasıyla damaklarımızı şenlendiren sütlaçı her yaptığımda aklımız daima buzdolabındaki son kaselerde kalır.
Nişasta ve yumurta kullanmadan anne usulü hazırladığım sütlaçı iftar sonrası için hafif bir tatlı alternatifi olarak deneyin derim.
Tarif sonundaki notlar bölümüne göz atmayı unutmayın 😉
Servis: 6-8 kişilik
Hazırlama, pişirme süresi: 1 saat
Malzemeler:
1,5 su bardağı osmancık pirinç (200 ml lik klasik su bardağı ölçüsüyle)
2 kg süt
2 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı damla sakızı
Üzerine;
Tarçın
Yapılışı:
*Pirinçleri yıkayıp 3 lt lik derin bir tencereye alarak üzerine 4 parmak aşacak gibi su ekleyin. Kaynayana kadar açık ateşte, sonrasında kısık ateşte suyu azalıp pirinçler pişene kadar yaklaşık 20 dakika kaynatın (dip tutmaması için ara sıra karıştırın). Bu süre sonunda lapa gibi olmalı ve az miktarda suyu kalmalı!
*Pişen pirinçlere sütü ekleyin. Kaynamaya başlayınca damla sakızını da ilave edin. Ocağı kısık ateşe ayarlayın, ara sıra karıştırarak 15 dakika pişirin. Şekeri ekleyip 15 dakika daha pişirdikten sonra ısıya dayanıklı kaselere pay edin. Sütlaç kaselerini fırın tepsisine alarak fırının ızgarasında 200 derecede yaklaşık 10 dakika üzerlerini kızartın.
*Soğuduktan sonra servis yapana kadar buzdolabında bekletin.
*Arzunuza göre ceviz içi ve tarçınla süsleyin.
Afiyetle sevgiyle kalın…
Notlar:
*Tarifte verdiğim pirinç miktarı orta kararda oluyor. Daha az pirinçli tercih ederseniz pirinç miktarını 1 su bardağı olarak kullanın.
*Pirincin bıraktığı nişasta sütlaçı koyulaştıracağından ayrıca nişasta kullanmamıza gerek kalmayacaktır.
Bir yanıt yazın