Deniz börülcesine çok yakışan limon dilimleri, renkli domatesler ve sarımsaklı leziz bir yaz salatası…
Malzemeler:
2 bağ deniz börülcesi
4 lt su börülceleri haşlamak için
1 çay kaşığı karbonat
3 – 4 diş sarımsak
7 – 8 adet renkli çeri domates
1/2 limon, kabuklarıyla incecik doğranmış
1 limon suyu
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı:
*Suyu büyük bir tencereye alın, kaynamaya başlayınca karbonat ve yıkanmış börülceleri ekleyin. Yaklaşık 6-7 dakika haşladıktan ocağı kapatın, 15 dakika kadar tencerenin kapağı kapalı olarak sıcak suyun içinde bekletin. Daha sonra sularından süzdürerek buzlu su dolu kaba aktarın (bu işlemi pişmesini durdurmak için yapıyoruz). Tamamen soğuyan börülceleri saplarından tutarak içlerindeki kılçıklarını sıyırarak çıkartın.
*Sarımsak ve domatesleri doğrayın.
*Haşlanıp ayıklanan börülceleri geniş bir kaba alın. Doğranmış sarımsak, domates, limon suyu, zeytinyağı ve kabuklarıyla doğranmış limonları ilave ederek harmanlayın.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Kısa bir not:
*Deniz börülcesi denize yakın yerlerde yetiştiğinden tek başına epey tuzlu oluyor, bundan dolayı salataya tuz eklemiyoruz.
Bir yanıt yazın