Tarif defterimden;
Mısır ekmeği deyince ilk aklıma gelen yanında olması gereken küçük bir tabakta karabiber taneleri eklenmiş sızma zeytinyağıdır, minik ekmek dilimlerini zeytinyağına batırınca tadına doyulmaz bir lezzet bırakır damakta…
İster kahvaltı sofraları için, isterseniz yemek öncesi iştah açıcı olarak kolaylıkla yapabilirsiniz dereotlu ve lor peynirli ekmeği…
Servis: 22 cm lik kare kalıpta
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 40 dakika
Malzemeler:
200 ml lik su bardağı ölçüsüyle;
1 tatlı kaşığı tereyağı, kalıba sürmek için
1 yemek kaşığı mısır unu, kalıba serpmek için
500 gr mısır unu
125 gr normal beyaz un, 1 su bardağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu, 10 gram
80 ml sıvı yağ, 1 çay bardağı
1 yumurta
400 ml ılık su, 2 su bardağı
150 gr lor peyniri
7 – 8 dal dere otu, yıkayıp incecik doğranmış
Yapılışı:
*Öncelikle fırın kabının her tarafına tereyağı sürüp tabanına ve yanlarına 1 yemek kaşığı mısır unu serperek fazlalıklarını silkeleyip atın.
*Mısır unu, un, toz şeker, tuz ve kabartma tozunu karıştırma kabına alarak harmanlayın. Üzerine sıvı yağ ve yumurtayı ekleyip kaşıkla karıştırın. Ilık suyu ilave ederken bir yandan karıştırmaya devam edin.
*En son lor peyniri ve dereotunu ekleyip karıştırın (koyu kek hamuru kıvamında hamur elde ediyoruz). Yağlanmış unlanmış kalıba dökerek üzerini spatula ile düzeltin.
*10 dakika önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Kürdan batırdığınızda temiz çıkıyorsa pişmiş demektir. Gerekirse 5 dakika daha pişirin.
*Minik kare dilimlere ayırıp ılık olarak servis edin.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın