A, B, C vitaminleri, fosfor, demir, magnezyum, potasyum, çinko ve kalsiyum bakımından zengin olan pancarı salatalarda, çorbalarda veya sade olarak evde sıklıkla tüketiriz.
Dereotu ve kuru soğan ile yaptığım turşu & meze arası bu lezzeti buzdolabında cam kavanozda saklayıp tek başına veya salatalara garnitür olarak kullanabilirsiniz.
Hazırlama, pişirme süresi: 1 saat
Malzemeler:
200 ml lik su bardağı ölçüsüyle;
1 kg orta boy pancar
1 orta boy kuru soğan, halka dilimlenmiş
4-5 diş sarımsak, ince doğranmış
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 su bardağı sıcak su
1 su bardağı beyaz üzüm sirkesi
8-9 sap dere otu
Yapılışı:
*Fırın ısısını 200 dereceye ayarlayın.
*Pancarların saplarını kesip bol suda elinizle veya sebze fırçasıyla yıkayın (topraklarından iyice arındırmalı).
*Pancarları kapatacak büyüklükte folyoyu fırın tepsisine alın, aynı ölçüde fırın kağıdını üzerine serip pancarları yerleştirin, hava almayacak şekilde kenarlarından kıvırarak kapatın.
*Fırında 25-30 dakika kadar pişirdikten sonra dikkatli bir şekilde folyoyu açın ve pancarların ılınmasını bekleyin. Pancarlar ılık hale geldikten sonra kabuklarını elinizle ovalayarak soyun, ortadan ikiye bölün, her bir parçayı 2 şer cm lik dilimler halinde kesin. Buzdolabında saklayabileceğiniz derin bir cam bir kavanoz veya kaba yerleştirin. Üzerlerine soğan halkaları ve sarımsakları alıp kenarda bekletin.
*1 su bardağı sıcak suyu derin bir sos kabına alın, tuz ve toz şekeri ilave edip eriyene kadar karıştırın. Sirkeyi ve dereotunu da ekleyip karıştırın.
*Sirkeli karışımı cam kaptaki pancarların üzerine dökün. Kabın kapağını sıkıca kapatıp buzdolabında bir gece beklettikten sonra ister tek başına isterseniz salatalara garnitür olarak servis edebilirsiniz.
Afiyetle sevgiyle kalın…
Bir yanıt yazın