Tarif defterimden;
Bol domates soslu, biberli leziz hellim ızgarayı kahvaltı sofraları için veya hafif bir öğün olarak kısa sürede hazırlayabilirsiniz…
Servis: 4 kişilik
Hazırlama & pişirme süresi: 30 dakika
Malzemeler:
2 köy biberi
1 kapya biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3 diş sarımsak
5 adet kurutulmuş domates
400 gr domates püresi
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 paket hellim peyniri
7 – 8 dal maydanoz, ince doğranmış
Yapılışı:
*Biberleri küp küp doğrayın, sarımsak ve kurutulmuş domatesleri de minik doğrayın.
*Doğranmış biber ve zeytinyağını fırına girebilecek tavaya alın, açık ateşte hafifçe yumuşayıncaya kadar soteleyin, sarımsak ve kurutulmuş domatesleri ekleyip sarımsakların kokusu çıkana kadar soteleyip domates sosunu ilave edin, 4 – 5 dakika pişirip ocağı kapatın. Hellim peynirini dilimleyerek domatesli karışımın üzerine sıralayın. Fırının ızgara ayarında hellimler kızarana kadar pişirin. Üzerine maydanoz serpiştirip sıcak olarak servis edin.
Kısa bir not;
*Hellim çok tuzlu bir peynir olduğundan tuz miktarını kontrollü ayarlayın.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın