Kış hazırlıkları;
Mevsimin son domates ve biberleriyle pratik bir şekilde yapabileceğiniz turşu kış boyunca et & tavuk, pilav ve bakliyat yemeklerinin yanında leziz bir eşlikçi olacaktır…
Turşuyu uzun süre saklamak istediğimden konserve yöntemini uyguladım. Konserve yapılışını daha önce közlenmiş domates sosu tarifimde anlatmıştım. Ayrıntılara buradan ulaşabilirsiniz.
Servis: 5 adet orta boy cam kavanozda
Hazırlama süresi: 20 dakika
Malzemeler:
2 kg domates
Yarım kg köy biberi veya sivri biber
1 baş sarımsak
1 silme yemek kaşığı kaya tuzu
Yarım su bardağı üzüm sirkesi, 100 ml
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kişniş tohumu
10 – 12 sap maydanoz, doğranmış
Yapılışı:
*Domates ve biberleri yıkayıp sularından süzdürün. Biberlerin çekirdeklerini ayıklayın, sarımsakların kabuklarını soyun, hepsini sırayla blenderden geçirip geniş bir kaba aktarın (hepsinin minik tavla zarı formunda olması yeterli). Üzerlerine kaya tuzu, sirke, zeytinyağı, kişniş tohumu ve maydanozu ekleyip karıştırın. Kabın üzerini temiz bir tülbent ile kaplayıp ara sıra karıştırarak oda ısısında bir gün bekletin (bu süre sonunda turşu yeme kıvamına geliyor).
*Karışımı ertesi gün cam kavanozların boğum yerine gelene kadar doldurun, daha önceden kullanılmamış sterilize edilmiş kapaklarla sıkıca kapatın, bu şekilde yaklaşık bir hafta buzdolabında saklayabilirsiniz.
Kısa bir not:
*Turşunun acı olması istenirse yukarıdaki malzemelere 3 – 4 adet süs biberi veya acı yeşil biber eklenebilir.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın