Tarif defterimden;
Fırınlamış baharatlı nohut, domates, taze otlar ve nar ekşisinin bir arada çok yakıştığı leziz salata…
Vejeteryan beslenenler için de gayet besleyici ve doyurucu bir salata oluyor…
Malzemeler:
2 su bardağı nohut, haşlanmış ölçü
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Yarım çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı tuz
—————————-
250 gr çeri domates
7 – 8 dal maydanoz
7 – 8 dal dereotu
1 avuç taze reyhan yaprağı
3 adet taze soğan
1 adet kapya biber
2 yemek kaşığı kapari
Yarım limon suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Yarım çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
*Haşlanmış nohutları iyice kurulayın, zeytinyağı, kimyon, toz kırmızı biber, zerdeçal ve tuzu ilave ederek harmanlayın. Fırın kağıdı serilmiş tepsiye tek sıra halinde olacak gibi yerleştirin. 190 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar 30 dakika pişirin.
*Domatesleri yıkayıp kurulayarak her birini ikiye veya dörde bölün. Otları ve taze soğanları incecik doğrayın, kapya biberi de minik küpler halinde doğrayın. Tüm malzemeleri karıştırarak üzerlerini maydanoz ve fesleğen yaprakları ile süsleyin.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın