Mevsiminde;
Sofra Dergisinde yayınlanan domatesli tariflerimden biri, aynı zamanda kapak yıldızı olan ”Domatesli Kabak Spagetti” yaz mevsiminde evdeki favori lezzetlerimizden…
Bloğumda ana sayfada arama kutusuna ”Altın Elma Domates” yazarak dergide yayınlanan domatesli diğer tariflerime ulaşabilirsiniz.
Servis: 4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 10 dakika
Malzemeler:
5 orta boy kabak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
3 diş sarımsak, ezilmiş
Yarım kg çeri domates
Yarımşar çay kaşığı kurutulmuş fesleğen, kekik, biberiye ve karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 er dal taze fesleğen ve reyhan yaprakları
Yapılışı:
*Kabakları yıkayıp kurulayarak spiral sebze doğrayıcısının ince tarafıyla uzun şeritler halinde çıkartın.
*Vok tavada zeytinyağını ısıtıp sarımsakları ekleyin. Sarımsaklar yağa kokusunu bırakınca yıkanıp her biri ikiye bölünmüş çeri domatesleri ekleyip 3-4 dakika açık ateşte soteleyin. Kabak spagettileri ekleyerek tavanın kapağını kapatıp 3 dakika daha açık ateşte pişirdikten sonra baharatları ve tuzu ilave edip karıştırın.
*Yıkanıp kurulanmış taze fesleğen ve reyhan yapraklarıyla süsleyerek sıcak servis edin.
Notlar:
*Bu tarifte kabuğu koyu yeşil olan kabaklardan kullandım.
*Kabakların uçlarından kalanları ziyan etmeyip fırında domatesli kabak mücveri yapıyorum, tarife buradan ulaşabilirsiniz.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın