Tarif defterimden;
Lezzetli yaz domatesleriyle fırınlanmış nohutların leziz buluşması…
Tek başına öğün olarak tüketebileceğiniz leziz ve sağlıklı salata, ”Altın Elma Domates” başlıklı Sofra Dergisi için hazırladığım tariflerimden biri…
Servis: 4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika
Malzemeler:
2 su bardağı nohut, haşlanmış ölçü
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Yarım çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı tuz
300 gr sarı, kırmızı, mor çeri ve şeker domatesler
7-8 dal maydanoz, yıkanıp incecik doğranmış
1 küçük kırmızı soğan, ince doğranmış
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı balzamik veya nar ekşisi
Yarım çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
- Haşlanmış nohutları iyice kurulayın, zeytinyağı, kimyon, toz kırmızı biber, zerdeçal ve tuzu ilave ederek harmanlayın.
- Fırın kağıdı serilmiş tepsiye tek sıra halinde olacak gibi yerleştirin. 190 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar 30 dakika pişirin. Soğumaları için kenara alın.
- Domatesleri yıkayıp kurulayarak her birini ikiye veya dörde bölün.
- Tüm malzemeleri karıştırıp üzerlerini maydanoz yapraklarıyla süsleyin.
Kısa bir not:
*Nohutları önceden fırınlayıp ertesi gün servisten önce diğer malzemelerle karıştırabilirsiniz.
Afiyetle sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın