Tarif defterimden;
Tek tavada pişirdiğim patlıcan, biber ve sarımsak soslu domatesli leziz tava yemeği…
Patlıcanların acı suyunu bırakması için genelde tuzlu suda bekletiriz, suyu çok çeken bir sebze olduğunda kızartırken hem yağı içine çekiyor, hem de etrafa yağ sıçratıyor.
Bu tarifte tuzlu suda bekletmeden doğradıktan sonra kağıt mutfak havlusuyla iyice kurulayarak kızartıyoruz. İçine yağ çekmeden gayet hafif ve lezzetli oluyor.
Bol sarımsaklı domates sosunun çok yakıştığı patlıcan tavayı bu yöntemle yaz sofralarınız için deneyin derim…
Yapılış aşamaları videosuna İnstagram hesabımdan ulaşabilirsiniz…
Servis: 4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 40 dakika
Malzemeler:
1 kg patlıcan, ince olanlardan
1 bardak sıvı yağ, 200 ml
7 – 8 adet sivri biber
1 baş sarımsak
4 büyük domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı tuz
Üzerine:
7 – 8 sap maydanoz, ince doğranmış
Yapılışı:
*Patlıcanları alacalı soyup uzunlamasına dörde bölün, sonrasında enlemesine ortadan ikiye bölün. Biberlerin çekirdeklerini çıkartıp ikiye bölün. Sarımsakların kabuklarını soyup kabaca doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyarak minik küpler halinde olacak gibi doğrayın.
*Patlıcanları kağıt mutfak havlusu ile iyice kurulayın, sıvı yağı geniş bir tavaya akıtın, açık ateşte yağ ısınınca patlıcanları kızartın, aynı yağda biberleri de kızartın. (kızarttığınız patlıcan ve biberleri kağıt havlu üzerine alın). Tavada 2 yemek kaşığı yağ bırakıp kalanı dökün, sarımsakları tavadaki yağa aktarın, aromaları yağa geçene kadar soteleyin, doğranmış domates, biber salçası ve tuzu ekleyerek koyulaşana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
*Domates sosunun yarısını tavanın dibinde bırakın, üzerine sırayla kızarmış patlıcanlar, biberler ve domates sosun diğer yarısını yayın. Tavanın kapağı kapalı olarak domates sosunun lezzetini patlıcanlara bırakana kadar yaklaşık 10 dakika pişirip ocağı kapatın. Üzerine maydanoz serpiştirin, Ilık veya soğuk olarak yanında süzme yoğurt ile servis edin.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın