Tarif defterimden;
Lezzetli yaz domateslerinin çok yakıştığı yapılışı kolay piliç bagetler…
Sofra Dergisi için hazırladığım domatesli lezzetler için arama kutusuna ”Altın Elma Domates” yazarak ulaşabilirsiniz.
Servis: 4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 25-30 dakika
Malzemeler:
8 adet piliç baget
1 yemek kaşığı zeytinyağı
4 adet sivri biber
1 adet sarı dolmalık biber
3 sap taze soğan
4-5 diş sarımsak
Yarım kg çeri domates
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı kurutulmuş kekik
3 sap biberiye
Yapılışı:
*Zeytinyağını ve yıkanıp kurulanmış piliç bagetleri tavaya alın, açık ateşte her taraflarını kızartın. Kızaran bagetleri bir tabağa geçirin.
*Kızarttığınız tavaya yıkanıp doğranmış biberleri alın, açık ateşte renklerini kaybetmeyecek gibi soteleyin. Yıkanıp doğranmış soğan, sarımsak ve yıkanıp ikiye kesilmiş çeri domatesleri ilave ederek açık ateşte 3-4 dakika soteleyin.
*Piliç bagetler, karabiber, pul biber, tuz ve kekikleri ilave edip karıştırarak 2-3 dakika sonra ocağı kapatın. Tavanın kapağını kapatarak bir kaç dakika demlendirin, biberiyelerle sıcak servis edin.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın