Kış boyu salata, meze veya sos olarak kullanabileceğimiz lezzetler için şimdiden hazırlıklara başlayın derim;)
*Közlenmiş biberle hazırladığım lezzetlere aşağıdan veya mezeler bölümünden ulaşabilirsiniz.
* Arzu ettiğiniz miktarda kırmızı kapya biberi yıkayıp kurulayın. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin ve biberleri tek sıra halinde yerleştirin.
*200 derecede 5 dakika önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 35-40 dakika biberlerin üzerleri kızarıp yumuşayana kadar pişirin.
*Fırından aldığınız biberlerin üzerine bir tepsi kapatıp 15-20 dakika kadar terleyip kabuklarının kolay soyulması için bekletin (temiz bir buzdolabı poşetinde de terletilebilir). Kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkartın, musluktan akan soğuk sudan geçirin, bu arada kalan çekirdeklerden de temizlenmiş oluyor.
*Biberleri süzgece alın, suları tamamen süzüldükten sonra 4-5 adeti bir poşete sığacak şekilde tek sıra olarak yerleştirin ve derin dondurucuda saklayın.
Afiyetle sağlıkla…
Bir yanıt yazın