Mevsiminde;
Kerevizi sevmeyenlere bile beğeniyle yedirebileceğiniz lezzetli bir yemek. Kerevizin keskin kokusu, elma, havuç ve portakal ile birleşince bambaşka bir lezzete dönüşüyor. Az kalorili ve lif oranı oldukça yüksek olan kerevizi mevsimi bitmeden sofralarımızdan eksik etmeyelim.
Servis: 6 kişilik
Hazırlama süresi: 20-25 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika
Malzemeler:
4 adet orta boy kereviz
Yarım limon suyu, kerevizi suda bekletirken kullanmak için
2 çorba kaşığı fındık yağı
2 adet orta boy kuru soğan, yemeklik doğranmış
5-6 adet kereviz sapı, ince doğranmış
2 adet yeşil elma, rendelenmiş
2 adet havuç, rendelenmiş
2 çorba kaşığı kereviz yaprağı, ince doğranmış
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı pulbiber
1 çay bardağı su
Yarım limon suyu
1 portakal suyu
3 çorba kaşığı zeytinyağı
7-8 sap dereotu
Yapılışı:
*Geniş ve derin bir kaba 3-4 litre su alın, yarım limon suyu ekleyin. Kerevizlerin kabuklarını soyup yaklaşık 1,5 – 2 cm kalınlığında halka biçiminde doğrayın. Bekletmeden limonlu suya alın (kararmamaları için).
*Yayvan bir tencerede kuru soğanları ve kereviz saplarını fındık yağında pembeleşene kadar, 4-5 dakika kavurun.
*Halka doğranmış kerevizleri limonlu sudan süzerek alın ve soğanların üzerine yerleştirin.
*Sırayla elma, havuç, kereviz yaprakları, tuz, karabiber, pul biber, su, limon ve portakal sularını da ilave edip tencereni kapağı kapalı olarak orta ateşte 20-25 dakika kadar pişirin.
*Piştikten sonra spatula yardımıyla bir kat kereviz dilimi, üzerine elmalı & havuçlu karışımı yerleştirin aynı işlemi bir kere daha yapın. Üzerine zeytinyağı gezdirin ve dereotu ile süsleyin.
Afiyetle sevgiyle kalın
Bir yanıt yazın