Tarif defterimden;
Çay saatleri için yapılışı pratik kakaolu, elmalı, fındıklı ve tarçınlı leziz kek…
Elma keke yumuşak bir doku verdiğinden ertesi gün daha da lezzetli oluyor…
Servis: 23 cm lik kelepçeli kalıpta
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 45 – 50 dakika
Malzemeler:
200 ml lik su bardağı ölçüsüyle;
1 çay kaşığı tereyağı + 1 tatlı kaşığı kakao, kalıp için
3 – 4 adet elma
2 yumurta
1 bardak toz şeker
1 bardaktan bir parmak eksik sıvı yağ
1 bardak süt
3 bardak un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 silme çay kaşığı karbonat
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı fındık kırıntısı
1 tatlı kaşığı tarçın
Pişirdikten sonra üzerine;
1 yemek kaşığı pudra şekeri
Yapılışı:
*Öncelikle tüm malzemelerinizi yarım saat önceden oda ısısına çıkartın. Kalıbı tabanını pişirme kağıdı ile kaplayıp yanlarına tereyağı sürün ve kakao serpiştirin (kakao yerine un da serpebilirsiniz).
*Elmaların kabuklarını soyup çekirdekli bölümlerini çıkartın. Her birini iki parça olacak gibi kesin, yarım elmaların bütünlüğünü bozmadan ince dilimleyin.
*Yumurta ve toz şekeri derin bir kaba alıp mikserin yüksek ayarıyla kremamsı kıvama gelene kadar 3 – 4 dakika çırpın. Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırın.
*Un, kakao, kabartma tozu, karbonat ve vanilyayı eleyerek sıvı karışıma ekleyin. Hamur homojen kıvam alana kadar mikser ile 2 – 3 dakika daha çırparak kalıba aktarın. Hamurun üzerine elmaları yerleştirin, tarçını elmaları üzerine, fındığı da aralara serpiştirin.
*170 derecede fanlı ayarda önceden ısıtılmış fırında 45 – 50 dakika pişirin. Kürdan testi yapın, kürdan temiz çıkıyorsa kek pişmiş demektir, gerekirse 5 dakika daha pişirin.
*Keki fırından çıkardıktan sonra sıcakken üzerine pudra şekeri serpiştirin. Ilınınca servis tabağına geçirin.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın