Mevsiminde;
Enginar yaprağından, sapından ve çanağından faydalandığımız nadir sebzelerden biri olsa gerek…
Yaprağından dolma, çanağından salata tariflerimi daha önce paylaşmıştım sizlerle. Saplarıyla hazırladığım yapılışı kolay ve leziz turşuyu da deneyin derim.
750 ml lik kavanozda
Hazırlama süresi: 30 dakika
7 adet enginarın sapları
Yarım limon suyu
Yarım su bardağı sıcak içme suyu
1 tatlı kaşığı turşuluk iri tuz
Yarım su bardağı üzüm sirkesi, 100 ml
7-8 diş sarımsak, ayıklanmış
Yarım limon, dilimlenmiş
5-6 sap dereotu
Yapılışı:
*2 litre kadar suya yarım limon suyunu ekleyip hazırda bekletin. Enginar saplarının dışındaki sert bölümü bıçakla soyarak kararmamaları için limonlu suya alın.
*Sıcak su ve tuzu derin bir sos kabına alıp tuz eriyene kadar karıştırın, sirkeyi ilave ederek kenarda bekletin.
*Enginar saplarını dilediğiniz boyutlarda keserek kavanoza alın, aralara limon dilimleri ve sarımsakları yerleştirin. Üzerine dereotu ve sirkeli suyu ilave ederek kavanozun kapağını sıkıca kapatın. Bir hafta kadar kapalı ve serin serde beklettikten sonra turşunuz yemeye hazır hale gelecektir.
Afiyetle sevgiyle ve sağlıkla evde kalın…
Bir yanıt yazın