Mevsiminde;
Sofra Dergisi için ”Mevsimin Yeşilleri” başlığıyla hazırladığım tariflerimden biri olan Zeytinyağlı Sakız Enginar’da kullandığım enginarların saplarını atmaya kıyamadığımdan pilavda değerlendirdim.
Enginar saplarını değerlendirmenin en lezzetli hallerinden biri olan bol taze otlu enginar saplı pilavı deneyin derim…
Servis: 4 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika
Malzemeler:
1 su bardağı pilavlık pirinç + 1 tatlı kaşığı tuz
14 adet enginarın sapları
1 limon
3 yemek kaşığı zeytinyağı
6 sap taze soğan, yıkanıp ince doğranmış
6 sap taze sarımsak, yıkanıp ince doğranmış
1 + 1/4 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz
1 demet dereotu, yıkanıp ince doğranmış
Yapılışı:
*Pirinç ve tuzu bir kaba alarak üzerini aşana kadar sıcak su ekleyip 20 dakika kadar bekletin.
*Enginar saplarının sert bölümlerini sebze soyacağı ile soyup yarım limon sıkılmış suda 5-6 dakika haşlayarak 3-4 cm uzunluğunda doğrayın.
*Zeytinyağını pilav tenceresine alın, orta ateşte yağ ısınınca doğranmış soğan ve sarımsakları ilave ederek 3-4 dakika kavurun. Bol suda yıkayıp süzdürdüğünüz pirinçleri ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Sıcak su, tuz, yarım limon suyu ve haşlanmış enginar saplarını ekleyip tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte suyunu tamamen çekene kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Doğranmış dere otlarını pişen pilavın üzerine alarak 10 dakika demlendirdikten sonra alttan üste doğru karıştırarak sıcak veya ılık olarak servis edin.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın