Enginarın pirinç ve taze soğanla buluşmasıyla ortaya çıkan zeytinyağlı yemeğinin lezzetine doyum olmuyor. Enginar kalbi ile yaptığım bu pilavı çanak enginarlarla da yapabilirsiniz.
Servis: 5 kişilik
Hazırlama süresi: 15-20 dakika
Pişirme süresi: 20 + 20 dakika
Malzemeler:
1 su bardağı pilavlık pirinç + 1 tatlı kaşığı tuz
5 adet enginar kalbi, herbiri ikiye bölünmüş
Yarım limon suyu, enginarı haşlarken kullanmak için
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 orta boy havuç, tavla zarı formunda doğranmış
12 adet taze soğan, yıkanıp kurulanmış
1 çay kaşığı tuz
Yarım limon suyu
Yarım demet dereotu, yıkanıp ince doğranmış
Yapılışı:
*Pirinçe tuz ekleyip üzerini aşacak şekilde sıcak su ile ıslatın, kenarda bekletin.
*Enginarları tencereye alın, üzerlerini 2 parmak aşacak şekilde su ilave edin, yarım limon suyunu da ekleyip ocağı açın, tencerenin kapağı kapalı olarak kaynamaya başladıktan sonra orta ateşte 15-20 dakika haşlayın.
*Geniş bir pilav tenceresine zeytinyağını alın, havuçları ilave edin, 5-6 dakika soteleyin, ince doğranmış soğanları da ekleyip 2-3 dakika kavurun.
*Bol suda yıkanmış, süzülmüş pirinçleri ekleyin 2-3 dakika ara sıra karıştırarak kavurun, tuz ve yarım limon suyunu ekleyin, karıştırın. En son enginarları pirinçli karışımın üzerine yerleştirip sıcak suyu ilave edin. Tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte suyunu çekene kadar 15-20 dakika pişirin.
*Dereotunu pilavın üzerine serpin, yarım saat demlendirin. Ilık olarak servis edin.
Seda der ki
Harika!
Chez Maman der ki
Beğeniniz için teşekkür ederim, sevgiler…