Mevsiminde;
Boğazın iki yakası Mayıs ayı boyunca erguvan ağaçlarının çiçekleriyle görsel şölene dönüşür. İstanbul’un simgelerinden biri olan erguvanların çiçekleriyle reçel pişirmek epeydir aklımdaydı. Bahçemizdeki ağaçtan topladığım çiçeklerle yaptığım, rengine ve aromasına hayran olduğumuz reçel, kaymak ile birlikte iftariyelik olarak Ramazan sofralarımızda yerini alacak.
Servis: 250 gramlık kavanozda
Hazırlama, bekletme süresi: 1 gece
Pişirme süresi: 15 dakika
Malzemeler:
200 gr lık bardak ölçüsüyle;
1,5 su bardağı erguvan çiçeği
2 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
Yarım çay kaşığı limon tuzu
Yapılışı:
*Erguvanların saplarını kopartıp yıkayın, süzgeçte fazla sularını süzdürerek tencereye alın. Üzerine toz şekeri serperek bir gece bekletin.
*Ertesi gün suyunu ilave ederek ocağa alın, orta ateşte şeker eriyip reçel kaynamaya başlayınca 10-12 dakika pişirin. Limon tuzunu ekleyip 3 dakika sonra ocağı kapatın. Küçük bir tabağa reçelden bir tatlı kaşığı alarak buzdolabında 15 dakika kadar bekletin, bal kıvamını almışsa reçel olmuş demektir, biraz sulu ise 2-3 dakika daha pişirin.
Ramazan ayının bereketle, huzurla geçmesi dileğiyle, afiyetle sevgiyle kalın…
Bir yanıt yazın