Sofra Dergisi’nde yayınlanan ”Baklava Yufkasıyla En İyi 6 Tarif” ten biri olan marmelatlı keçi peynirli yufka çanakları tarifim…
Baklava yufkalarını muffin kalıplarında şekillendirip kendi yaptığım erik marmelatı ve keçi peyniriyle pişirdiğim leziz yufka çanakları benim gibi tatlı & tuzlu uyumunu sevenler için, üstelik hazırlaması da çok pratik…
Erik marmelatı tarifime buradan ulaşabilirsiniz.
Servis: 6 adet
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 25 – 30 dakika
Malzemeler:
7 adet baklavalık yufka
50 gr tereyağı, eritilmiş ve köpüğü alınmış
6 yemek kaşığı erik marmelatı
6 dilim keçi peyniri
1 çay kaşığı kekik
Yapılışı:
*Yufkaların iki tanesini üst üste fırın kağıdı üzerine serin. İkinci yufkadan itibaren her kata fırça ile tereyağı sürerek tüm yufkaları üst üste yerleştirin.
*Çay tabağını ölçü olarak kullanarak bıçakla yuvarlaklar kesin. Tereyağı sürülmüş muffin kalıplarına yerleştirin. Her birinin içine birer yemek kaşığı marmelat ve birer peynir dilimi yerleştirin. Üzerlerine kekik serperek 170 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.
Afiyetle sevgiyle kalın…
Bir yanıt yazın