Bamyalar tezgahlarda yerlerini almaya başlamışken klasik yemeğinin dışında çorbasını da deneyin derim. Sadece çorba için minik olanlardan tercih etmek gerekir. İçine ekleyeceğiniz eriklerin ekşimsi tadı da çorbaya çok yakışıyor. Ramazan ayında olduğumuz bugünlerde iftarda farklı çorba tarifi arayanlar için mükemmel bir seçenek diye rahatlıkla söyleyebilirim.
Servis: 4 kişilik
Hazırlama, pişirme süresi: 35-40 dakika
Malzemeler:
200 gr bamya, çok küçük olanlardan tercih edin.
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 orta boy kuru soğan, incecik yemeklik doğranmış
2 diş sarımsak, ezilmiş
2 domates, kabukları soyulup yemeklik doğranmış
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
6-7 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
8 adet yeşil erik
Yapılışı:
*Öncelikle bamyaları yıkayıp kurulayın ve tepelerindeki kabuğu bıçakla koni biçiminde soyun.
*Tencereye sıvı yağı alın, soğanı ekleyip ocağı orta ateşe ayarlayın ve pembeleşene kadar kavurun. Sarımsak, domates ve salçaları ekleyin. 2-3 dakika domatesler biraz yumuşayıncaya kadar pişirin.
*Sıcak su ve baharatları soğanlı, salçalı harca ilave edin. Kaynamaya başlayınca bamya, limon suyu ve limon kabuğu rendesini ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp 15 dakika pişirin. Erikleri de çorbaya ilave edin ve 10 dakika daha pişirip ocağı kapatın.
*Sıcak olarak servis yapın.
Afiyetle sevgiyle kalın…
Bir yanıt yazın