Çikolatalı lezzet;
Kavanozu açtığınızda buram buram kavrulmuş fındık ve çikolata kokusu, damakta bıraktığı tadıyla da başınızı döndürecek lezzette olan çikolatalı fındık kreması…
Fındık, az miktarda bal, vanilya, çikolata ve hindistan cevizi yağıyla evde kolaylıkla yapabileceğiniz katkısız fındık kremasını çocuklar ve büyümeyen çocuklar için deneyin derim…
Servis: 2 adet 350 gramlık kavanozda
Hazırlama süresi: 30 dakika
Malzemeler:
150 gr kavrulmamış fındık içi
2 yemek kaşığı bal
1 çay kaşığı vanilya özütü
350 gr bitter çikolata
4 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
Yapılışı:
*Fındık içlerini fırın tepsisine aktarıp soğuk fırına verin, ısıyı 150 dereceye ayarlayıp fındıklar hafifçe kızarana kadar yaklaşık 15 dakika fırınlayın. Bu arada çikolata ve hindistan cevizi yağını benmari usulü eritip karıştırın.
*Fındıkları fırından çıkartıp sıcakken rondoya aktarın, pirinç tanesi gibi olana kadar rondoyu birkaç tur çalıştırın. Bal ve vanilya özütünü ekleyin, fındıklar yağlarını bırakıp pürüzsüz hale gelene kadar rondoyu kısa aralıklarla çalıştırın. Eritilmiş çikolatalı karışımını ilave ederek rondoyu birkaç tur daha çalıştırın. Bekletmeden cam kavanozlara aktarın. Bu aşamada epey sıvı olan çikolatalı fındık kreması 3-4 saat sonra sürülebilir kıvama geliyor. Tüketene kadar oda ısısında saklayın.
Kısa bir not:
*Fındıkların yağlarını çıkartabilmek için rondonun en az 600 Watt gücünde olması gerekiyor.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın