Kızarmış patates ve hamburger gibi lezzetlerin vazgeçilmezi ketçapı evde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz…
Servis: 500 gr lık kavanozda
Hazırlama süresi: 10 dakika
Malzemeler:
400 gr ev yapımı domates püresi
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı esmer şeker
50 ml elma sirkesi
1 yemek kaşığı kuru soğan tozu
1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
1 çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı muskat tozu
1 tatlı kaşığı acı pul biber, opsiyonel
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
*Tüm malzemeleri blendere alın, püre haline gelene kadar blenderden geçirin.
*Ketçapı cam kavanoz veya şişeye aktarıp tüketene kadar buzdolabında saklayın.
Kısa notlar:
*Ketçapı hazırlarken dilerseniz kereviz tozu da ekleyebilirsiniz.
*Buzdolabında 2 – 3 hafta, buzlukta 3 ay saklanabilir.
*Tuz ve acı biber miktarını damak tadınıza göre ekleyin.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın