Mevsiminde;
Taze kuşkonmaz mevsimi başlamışken ızgara et & tavuk yemeklerinin yanına çok yakışan fesleğen soslu domatesli salatasını deneyin derim.
Servis: 4 kişilik
Hazırlama & pişirme süresi: 30 dakika
Malzemeler:
1 bağ kuşkonmaz, 400 gr
1 yemek kaşığı zeytinyağı
12-14 adet çeri domates
Fesleğenli sos için malzemeler;
1/2 demet taze fesleğen, yıkanmış
25 gr rendelenmiş parmesan
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı sarımsak tozu
6 adet yarım ceviz içi
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzerine;
50 gr rendelenmiş parmesan
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
*Kuşkonmazları yıkayıp iyice kuruladıktan sonra diplerinden 2-3 cm lik bölümü kesip atın. Domatesleri de yıkayıp kurulayarak her birini ikiye bölün.
*Fesleğen sos için tüm malzemeleri havana alarak iyice ezilene kadar dövün ve kenarda bekletin.
*Tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağı alın, açık ateşte yağ ısınınca kuşkonmazları tek sıra halinde ekleyerek 3 dakika kadar kızartın, diğer taraflarını çevirerek 2-3 dakika daha kızartıp servis tabağına geçirin. Aynı tavaya domatesleri alarak her iki taraflarını (domateslerin ezilmemesine dikkat ederek) toplamda 4 dakika kadar kızartıp kuşkonmazların üzerine yerleştirin.
*Fesleğenli sos, rendelenmiş parmesan ve bir yemek kaşığı zeytinyağını üzerlerine gezdirerek ılık olarak servis edin.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın