Tarif defterimden;
Fesleğen aromasının çok yakıştığı közlenmiş kapya biber çorbasını deneyin derim…
Servis: 4 kişilik
Hazırlama süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 10 dakika
Malzemeler:
200 ml lik su bardağı ölçüsüyle;
6 adet kapya biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 orta boy kuru soğan, yemeklik doğranmış
2 diş sarımsak, ezilmiş
2 yemek kaşığı un
1/2 bardak domates püresi
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
6 bardak sıcak su
1 tatlı kaşığı kurutulmuş fesleğen
Üzerine;
4 5 dal taze fesleğen
1 kapya biber, minik küpler halinde doğranmış
Yapılışı:
*Kapya biberleri közleyip kabuklarını soyarak kabaca doğrayın.
*Zeytinyağı ve soğanı tencereye alıp kısık ateşte soğanlar yumuşayıncaya kadar kavurun. Sarımsak ve unu ekleyip un kokusu çıkana kadar 2 – 3 kavurun. Közlenmiş kapya biber, domates püresi, karabiber, pul biber, tuz ve sıcak suyu ilave ederek orta ateşte 5 dakika kadar pişirin. Ocağı kapatarak kuru fesleğeni ekleyin ve çorbayı blenderden geçirin.
*Çorbayı kaselere aldıktan sonra taze fesleğen yaprakları ve doğranmış kapya biber ile süsleyerek servis edin.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın