Tarif defterimden;
Bol fındıklı, tarçınlı ve az miktarla un ile hazırladığım kek çay yanına çok yakışıyor. Fındık ve tarçın aromasının ön planda olduğu leziz keki ılık olarak yemenizi öneririm.
Servis: Ortası delik yuvarlak kek kalıbında
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 30 – 35 dakika
Malzemeler:
200 ml lik su bardağı ölçüsüyle;
1 tatlı kaşığı tereyağı, kalıbı yağlamak için
1 yemek kaşığı fındık içi kırıntısı, kalıba serpmek için
3 M boy yumurta
100 gr toz şeker, yarım su bardağı
50 ml süt, yarım su bardağı
50 ml fındık yağı, yarım su bardağı
100 gr un, bir su bardağından bir parmak eksik
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 portakal kabuğu, rendelenmiş veya 1 yemek kaşığı portakal likörü
150 gr rondoda pirinç tanesi gibi çekilmiş fındık içi kırıntıları, 2 su bardağı ( rondodan pirinç tanesi gibi çekilmiş ölçü).
Piştikten sonra üzerine;
1 yemek kaşığı fındık içi kırıntıları
1 yemek kaşığı pudra şekeri
Yapılışı:
*Öncelikle tüm malzemelerinizi yarım saat önceden oda ısısına çıkartın.
*Kek kalıbını yağlayıp 1 yemek kaşığı fındık içi kırıntısını kalıba serpin ve hazırda bekletin.
*Yumurtaları ve şekeri köpükler oluşana kadar 3-4 dakika mikserle çırpın.
*Süt ve fındık yağını yumurtalı karışıma ekleyip el çırpıcısıyla karıştırın (bu aşamadan itibaren mikser kullanmıyoruz).
*Un, tarçın, kabartma tozu ve vanilyayı harmanlayıp elekten geçirerek sıvı karışıma eklerken bir yandan karıştırın. En son fındık içi kırıntılarını ekleyip homojen kıvama gelene kadar karıştırıp kalıba dökün.
*170 derecede 10 dakika önceden ısıtılmış fırında 30 – 35 dakika pişirin. Kürdan batırdığınızda temiz çıkıyorsa kek pişmiş demektir.
*Kek ılınınca kalıptan çıkartıp pudra şekeri ve fındık içi kırıntılarıyla süsleyin.
Afiyetle sevgiyle kalın…
Hazal der ki
Denedim harika oldu.
Yerken daha az ufalanmasını nasıl sağlayabilirim?
Hazal der ki
Denedim harika oldu. Yerken daha az ufalanması için ne yapabilirim?
Chez Maman der ki
Beğenmenize mutlu oldum:) Fındık miktarından dolayı kekin kırıntılanması gayet doğal, fındık miktarını azaltarak un miktarını artırmak gerekir ama fındığın yoğun tadını alabilmek için bu ölçülerle devam edilmesinini öneririm. Sevgiler:)