İftar sofralarınıza çok yakışacak lezzetli, sağlıklı ve kolay fırın yemeği…
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 1 saat
Malzemeler:
6 adet piliç baget, 1 kg
3 sap taze soğan, yıkanıp ince doğranmış
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 limon suyu ve rendelenmiş kabuğu
2 çorba kaşığı soya sosu
1 tatlı kaşığı kuru kekik
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
3-4 çorba kaşığı zeytinyağı
6 diş sarımsak, kabukları soyulmuş
2 baş sarımsak
2 adet büyük boy patates, kabukları soyulup yıkandıktan sonra 4 e bölünmüş
Yapılışı:
*Piliç bagetleri yıkayıp sularından süzülmeleri için süzgeçe alın.
*Fırın kabına taze soğan, toz kırmızı biber, limon suyu ve rendelenmiş kabuğu, soya sosu, kuru kekik, pul biber, tuz ve zeytinyağını alıp harmanlayın.
*Piliç bagetleri ve patatesleri hazırladığınız sosa bulayın. Kabuklarını soyduğunuz sarımsakları bagetlerin derilerinin içine yerleştirin. Baş sarımsakları da ikiye bölüp bagetlerin yanına alın.
*Fırın kabını önce pişirme kağıdı ile sonra folyo ile hava almayacak gibi sıkıca kaplayıp 10 dakika önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Bu süre sonunda folyo ve fırın kağıdını çıkartıp 30 dakika daha üzerleri kızarana kadar pişirin.
Afiyetle sevgiyle kalın…
Bir yanıt yazın