Mevsiminde;
Sofra Dergisi için hazırladığım ”Altın Elma Domates’‘ başlıklı lezzetlerden biri…
Domatesli Kabak Spagetti’den artan kabak içleriyle pişirdiğim leziz ve sağlıklı fırın mücver…
Kabak spagetti’nin tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Servis: 25 cm lik fırın kabında
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 30-35 dakika
Malzemeler:
200 ml lik bardak ölçüsüyle;
3 bardak rendelenmiş kabak
10 ar sap maydanoz ve dereotu
5 sap taze soğan
1 tatlı kaşığı kuru nane
2 diş ezilmiş sarımsak
2 yumurta
1/2 bardak yulaf unu
1/2 bardak beyaz un
1/2 bardak rendelenmiş mozarella veya taze kaşar
1/2 bardak bardağı lor peyniri
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tereyağı
12-14 adet şeker domates veya çeri domates
Yapılışı:
*Rendelenmiş kabakların fazla suyunu elinizle sıkarak atın. Yeşillikleri yıkayıp kurulayarak incecik doğrayın.
*Domatesler hariç tüm malzemeleri karıştırın.
*25 cm çapındaki fırın kabına tereyağı sürün. Karışımı kaba alıp spatula ile düzleştirin, domatesleri gelişi güzel aralarına batırın.
*5 dakika önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın