Kabak ile yapılabilecek sağlıklı, lezzetli ve kolay fırın yemeği…
Servis: 25*40 cm lik fırın tepsisinde
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 30-35 dakika
Malzemeler:
1 kg sakız kabağı
Yarım demet dereotu
Yarım demet fesleğen
Yarım demet maydanoz
8-9 sap taze soğan
4 yumurta
100 gr beyaz peynir, ufalanmış
2 yemek kaşığı tam buğday unu
1 er çay kaşığı karabiber, pul biber, tuz
Üzerine:
1 paket rendelenmiş mozarella peyniri, 150 gr
2-3 yemek kaşığı çam fıstığı
Yapılışı:
*Kabakları ve havucu yıkayıp kuruladıktan sonra rendeleyin (kabağın bir tanesini kenarları için ayırın).
*Yeşillikleri de yıkayıp kurutarak incecik doğrayın.
*Tüm malzemeleri geniş bir kap içinde karıştırıp fırın kağıdı serilmiş tepsiye alarak üzerini düzeltin. Ayırdığınız kabağı dilimleyip yarım ay gibi ikiye bölerek kenarlara yerleştirin.
*Üzerine rendelenmiş mozarella ve çam fıstıklarını serperek 10 dakika önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar 30-35 dakika pişirin.
Afiyetle sevgiyle kalın…
Bir yanıt yazın