Tarif defterimden;
Sofra Dergi Baharat Özel sayısı için hazırladığım lezzetlerden biri olan sağlıklı ve lezzetli bol baharatlı Fırında Karnabahar’ı deneyin derim.
Malzemeler:
1 orta boy karnabahar
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tütsülenmiş toz kırmızı biber
Yarımşar çay kaşığı zerdeçal, kimyon, acı pul biber, karabiber
1 tatlı kaşığı sumak
1 çay kaşığı tuz
Servis esnasında;
1 küçük kapya biber, minik küpler halinde doğranmış
1 limon, dilimlenmiş
5-6 sap frenk maydanozu
Yoğurtlu sos için;
1 tatlı kaşığı rezene tohumu
300 gr süzme yoğurt
Yarım çay kaşığı tuz
Yapılışı:
*Karnabaharı çiçeklerinden mandalina boyutunda ayırıp bol suda yıkayarak fazla sularından süzdürün. Zeytinyağı ve baharatları ilave ederek karıştırın.
*Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye tek sıra halinde yerleştirin. 190 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
*Bu arada rezene tohumlarını küçük bir tavaya alarak kısık ateşte kokusu çıkana kadar kavurup havanda ezin. Yoğurt ile karıştırıp kaseye alın.
*Kızaran karnabaharları servis kasesine alarak üzerlerine kapya biber ve frenk maydanozunu serpiştirin, yanında limon dilimleri ve yoğurtlu sos ile ile servis edin.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın