Haşlanmış sakız kabaklarını kıymalı harçla doldurup fırınladığım sağlıklı ve lezzetli bir yaz yemeği…
Servis: 4 -5 kişilik
Hazırlama süresi: 20 – 25 dakika
Pişirme süresi: 15 + 15 dakika
Malzemeler:
4 – 5 adet iri boy sakız kabak
250 gr dana kıyma
1 büyük kuru soğan, yemeklik doğranmış
1 çorba kaşığı sıvı yağ, fındık yağı kullandım
2 diş sarımsak, ezilmiş
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı pul biber
7 – 8 dal maydanoz, yıkanıp incecik doğranmış
1 tatlı kaşığı sıvı yağ, fırın kabına sürmek için
5 orta boy domates, yıkanıp ince halkalar halinde doğranmış
150 gr taze kaşar veya mozarella peyniri, rendelenmiş
Yapılışı:
*Kabakları yıkayıp geniş ve derin bir tencereye alın, üzerlerini aşana kadar su ilave edin. Orta ateşte 15 dakika kadar haşladıktan sonra pişmeyi sonlandırmak için soğuk suya alın.
*Bu arada yemeklik doğranmış soğanları ve sıvı yağı geniş bir tavaya alın, orta ateşte 2-3 dakika kavurup kıymayı ekleyin. Kıyma suyunu salıp çekinceye kadar soğanla birlikte 7 -8 dakika kadar kavurun. Ezilmiş sarımsak, salçalar, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip karıştırarak 2 -3 dakika kadar daha kavurduktan sonra maydanozu da ekleyip ocağı kapatın.
*Fırın kabına 1 tatlı kaşığı sıvı yağ sürün. Kabakların kabuklarını hafifçe kazıyıp her birini 5 e bölün, içlerini küçük kaşık yardımıyla oyun (altlarını delmemeye dikkat edin!) fırın kabına yan yana yerleştirin. Kıymalı harcı kabakların içlerine pay edin, üzerlerine birer dilim domates yerleştirin ve rendelenmiş peynirleri serpin.
*180 derecede 5 dakika önceden ısıtılmış fırında 15 -20 dakika peynirler eriyip üzerleri kızarana kadar pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.
Afiyetle sevgiyle kalın…
Bir yanıt yazın