Pancarların tatlı patates ve havuçlara bıraktığı renk ile görsel bir şölen ve et yemeklerinin yanına çok yakışan bir lezzet…
Servis: 4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 45 dakika
Malzemeler:
2 büyük boy tatlı patates
2 orta boy havuç
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı acı kırmızı toz biber
1/2 çay kaşığı karabiber
7-8 sap taze kekik veya 1 tatlı kaşığı kuru kekik
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
*Patates, pancar ve havuçları yıkayıp kabuklarını soyun. Patates ve pancarları elma dilimi gibi, havuçları 3-4 cm boyutunda kesin ve derin bir fırın kabına alın. Üzerlerine zeytinyağı, acı kırmızı toz biber, karabiber, kekik ve tuzu ekleyip harmanlayın.
*Fırın kabını hava almayacak şekilde folyo ile kaplayın.
*190 derecede 5 dakika önceden ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin.
*Sıcak olarak servis edin.
Afiyetle sevgiyle kalın…
Bir yanıt yazın