Biberiye, kekik ve sarımsakla tatlandırıp, ön kızartma yapmadan fırında kolaylıkla pişirilebilirsiniz, yanında fırınlanmış sebzeler ve mevsim salatasıyla sunabileceğiniz tadına doyulmaz lezzette olan Kuzu İncik davet sofralarına çok yakışacaktır.
Malzemeler:
3 adet kuzu incik
1 büyük kuru soğan, rendelenmiş
10 diş sarımsak, kabukları soyulmuş
Yarım limon suyu
1 çorba kaşığı kurutulmuş kekik
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı deniz tuzu
2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
3 dal taze biberiye + 3 adet piştikten sonra süslemek için
Yapılışı:
Fırında Kuzu İncik 5*Kuzu incikleri bol suda yıkadıktan sonra sularını süzdürüp fırın kabına alın.
*İnciklerin her birine kemiğe değecek kadar bıçakla çizikler atın.
*Sarımsakların 3 adetini dilimleyip etin çizik attığınız bölümlerini doldurun. Rendelenmiş kuru soğan, limon suyu, kekik, karabiber, pul biber, tuz ve zeytinyağını etin üzerine alıp iyice ovalayın.
*Biberiyeleri her bir inciğe birer dal olacak gibi çizik attığınız yere yerleştirin. Kalan sarımsakları da inciklerin yanlarına serpiştirin.
*İnciklerin üzerini önce fırın kağıdı, sonra folyo ile hava almayacak şekilde kaplayıp 10 dakika önceden 200 derece ısıya ayarlanmış fırında 30 dakika pişirin. Bu süre sonunda fırın ısısını 150 dereceye alıp 1,5 saat daha pişirin (düşük ısıda yavaş yavaş pişerken etler kemiklerden ayrılacak kıvama geliyor).
*Fırın kağıdı ve folyoyu açarak inciklerin üzerleri kızarana kadar yaklaşık 15-20 dakika daha pişirin (bu aşamada fırın ısısını 200 dereceye ayarlayın).
*Servis tabaklarına birer incik ve biberiye dalı, yanında fırınlanmış sebzelerle sıcak olarak servis edin.
Afiyetle sevgiyle kalın…
Not:
*3 kişi için verdiğim tarifin sos miktarını incik adetine göre artırabilirsiniz.
Bir yanıt yazın