Tarif defterimden;
Türk mutfağında çok sevilen paçanga böreğini tavada kızartılmış gibi çıtır çıtır lezzette fırında yapabilirsiniz.
Servis: 8 adet
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 25 – 30 dakika
Malzemeler:
2 yufka
İç harcı için;
8 – 9 adet çeri domates
3 – 4 adet sivri biber
200 gr dil peyniri
100 gr çemensiz pastırma
Sosu için;
60 gr tereyağı, eritilmiş
50 ml zeytinyağı
50 ml su
Yapılışı:
*Domates ve biberleri yıkayıp kurulayarak incecik doğrayın. Dil peyniri ve pastırmayı da minik küpler halinde doğrayarak tüm malzemeleri karıştırın.
*Sos malzemelerini el çırpıcısı ile çırpın.
*Fırın tepsisine fırın kağıdı serip kenarda bekletin.
*Yufkanın bir tanesini temiz bir tezgaha yayın, üzerine 3 yemek kaşığı kadar çırpılmış sostan sürün. İkinci yufkayı ilk yufkanın üzerine yerleştirin, sosun 2 – 3 yemek kaşığı kadarını üzerine sürün. Sekiz eşit üçgen parça olacak gibi bıçak yardımıyla kesin. Üçgenlerin geniş tarafına pastırmalı iç harcı eşit olarak pay edin. Fotoğraftaki gibi önce yanlarından kapatıp sonra gevşek rulolar halinde sarın. Tepsiye aralıklı olarak yerleştirin. Kalan sosu üzerlerine fırça yardımıyla sürün.
*180 derecede 10 dakika önceden ısıtılmış fanlı ayardaki fırında kızarana kadar 25 – 30 dakika pişirin.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla evde kalın…
Bir yanıt yazın