Güçlü bir antioksidan kaynağı olan tatlı patates A & C vitamini ve yüksek lif içeriyor. Aynı zamanda bağışıklık sistemimizi güçlü tutmaya yardımcı oluyor…
Kek & kurabiye gibi hamur işleri, püre, salata, çorba ve fırın yemeği olarak bir çok çeşiti yapılabilir…
Et & tavuk ve balık yemeklerinin yanına çok yakışan yapılışı pratik parmesanlı & taze kekikli tatlı patatese sofralarınızda yer verin derim…
Yapılış aşamaları videosuna İnstagram hesabımdan ulaşabilirsiniz…
Servis: 4 – 6 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 40 – 45 dakika
Malzemeler:
2 adet tatlı patates, 600 gr
2 – 3 diş sarımsak, ezilmiş
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
5 – 6 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tütsülenmiş toz kırmızı biber
1 çay kaşığı tuz
7 -8 dal taze kekik
Piştikten sonra üzerine;
1 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
2 – 3 dal taze kekik
Yapılışı:
*Orta boy fırın kabına az miktarda zeytinyağı sürün.
*Patateslerin kabuklarını soyarak incecik dilimleyin ve geniş bir kaba aktarın. Yağlar, baharatlar, parmesan ve taze kekiği ilave ederek dilimlenmiş patateslere iyice bulayın.
*Patates dilimlerini birbirlerinin üzerine gelecek gibi fırın kabına sıralayın (görseldeki gibi).
*Kabın üzerini önce pişirme kağıdı, sonra folyo ile kaplayın. 200 derecede fanlı ayarda önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Folyo ve pişirme kağıdını çıkartarak yaklaşık 15 dakika daha pişirin.
*Fırından çıkardıktan sonra üzerlerine parmesan ve taze kekik yaprakları serpiştirin.
Kısa bir not;
*Tatlı patates genelde kullandığımız patatese göre daha çabuk piştiğinden yukarıda verdiğim süre yeterli oluyor.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın