Mevsiminde;
Tatlısı, acısı, sarısı, kırmızısı, uzunu incesi ile birbirinden farklı tatlarda, renklerde ve biçimlerde karşımıza çıkan C vitamini deposu biber çeşitlerini kullanarak Sofra Dergisi için hazırladığım lezzetlerden biri…
Arama kutusuna ”Çeşit Çeşit Biber” yazarak biberli diğer tariflerime ulaşabilirsiniz.
Servis: 4 kişilik
Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 25 -30 dakika
Malzemeler:
16 adet turuncu & kırmızı minik biberler
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı iri tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
1 tatlı kaşığı kurutulmuş kekik
2 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan
Yapılışı:
*Biberleri yıkayıp kurulayarak yanlarından hafifçe çizikler atın. Tüm malzemeleri biberlerle harmanlayıp fırın kağıdı serilmiş tepsiye yerleştirin.
*10 dakika önceden 190 derecede ısıtılmış fırında biberlerin üzerleri kızarana kadar 25-30 dakika pişirin.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın