Karnabahar ve diğer sebzeleri fırında ön pişirme yaparak hazırladığım evdeki favori lezzetlerimizden biri olan nefis çorbayı deneyin derim…
Servis: 4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 30 + 10 dakika
Malzemeler:
1 orta boy karnabahar
1 havuç
1 mor soğan
4 – 5 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı un
1 lt sıcak su
200 ml et suyu
1 limon suyu
1 limon kabuğu, rendelenmiş
1 çay kaşığı pul biber
Yapılışı:
*Karnabaharı çiçeklerine ayırıp yıkayın, havucun kabuklarını kazıyarak doğrayın, soğanın kabuğunu soyarak kabaca doğrayın, sarımsakları da soyarak hepsini pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine tek sıra halinde yerleştirin. Üzerlerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin, karabiber ve tuz serperek 10 dakika önceden 190 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
*Orta boy çorba tenceresine 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve unu alarak orta ateşte un kokusu çıkana kadar 2 – 3 dakika kavurun. Fırınlanmış sebzelerin içinden 2 – 3 adet karnabaharı servis esnasında kullanmak üzere kenara ayırıp kalanları tencereye aktarın. Sıcak su ve et suyunu ilave ederek orta ateşte kaynamaya başlayınca 5 dakika kadar pişirin. Ocağı kapatıp limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu, pul biber ve ihtiyaç duyarsanız tuz ekleyerek blenderden geçirin.
*Çorbayı kaselere pay ederek fırınlanmış karnabahar taneleri ile servis edin.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla evde kalın…
Bir yanıt yazın