Fırında pişirilen pancar, rengini ve lezzetini suya bırakmadığı için haşlanmış olarak yapılandan çok daha lezzetli oluyor. Taze keçi peyniri, mandalina ve biraz da yeşillik ile buluşunca tadına doyum olmuyor. Hazırlaması da çok kolay… Fotoğraflarda iki ayrı tarzda yaptığım şekliyle paylaşıyorum. arzu ettiğiniz gibi yapabilirsiniz.
Servis: 4 kişilik
Hazırlama süresi: 15-20 dakika
Pişirme Süresi: 25-30 dakika
Malzemeler:
4 adet orta boy kırmızı kök pancar
1 paket taze keçi peyniri
1 demet roka, yıkanıp iri parçalara ayrılmış
4 adet mandalina, ince dilimlenmiş, portakal da olabilir
3-4 dal taze fesleğen veya taze nane
Yarım limon suyu
2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
Fırının ısısını 200 dereceye ayarlayın.
Pancarların saplarını kesin, bol suda elinizle ovalayarak yıkayın. Tezgahınıza pancarları kapatacak büyüklükte folyo alın, aynı ölçüde fırın kağıdını üzerine serin, pancarları yerleştirin, hava almayacak şekilde kenarlarından kıvırarak kapatın. Fırında 25-30 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra dikkatli bir şekilde folyoyu açın, pancarlar ılık hale geldikten sonra kabuklarını soyun, 1,5 cm kalınlığında dilimleyin.
Geniş bir servis tabağına rokaları yerleştirin, pancar ve mandalinaları rokaların üzerine alın,dilimlenmiş keçi peynirini de en üste yerleştirin, fesleğen yaprakları ile süsleyin. Üzerine limon suyu ve zeytinyağı gezdirin. Arzu ederseniz nar ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun
Bir yanıt yazın