Tarif defterimden;
Fırınlanmış pancar ve semizotuna çok yakışan elma, peynir , fıstık ve nar ekşili sağlıklı ve leziz salata…
Servis: 4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pancar fırınlama süresi: 30 dakika
Malzemeler:
300 gr semizotu
1 yeşil elma
2 orta boy pancar
1 portakal
2 yemek kaşığı kaju fıstığı
100 gr beyaz peynir
Sosu için;
Yarım limon suyu
1 limonun rendelenmiş kabuğu
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı kuru reyhan
1 tatlı kaşığı kavrulmuş susam
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı:
*Semizotunu yıkayıp saplarından ayıklayarak büyük bir kaseye aktarın. Elmanın çekirdeklerini çıkartıp küp küp doğrayın, fırınlanmış pancarları da aynı şekilde doğrayın (ayrıntı tarif sonunda).
*Portakalın kabuğunu soyup segmentlerinden ayırın (kalan bölümün suyunu sos kasesine sıkın).
*Sos malzemelerini portakal suyuna ekleyip karıştırın.
*Doğranmış elma, pancar, portakal dilimleri ve kaju fıstığını semizotuna ilave edin, sosu da üzerine gezdirip karıştırın. En son doğranmış peyniri ekleyip karıştırın.
Pancarları fırınlama yöntemi;
*Pancarları önce fırın kağıdı, sonra folyo ile kaplayıp 190 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra ilk sıcaklığı geçince dilediğiniz gibi doğrayın.
Kısa bir not;
*Kaju fıstığı yerine ceviz, yer fıstığı veya dolmalık fıstık kullanabilirsiniz.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın