Tarif defterimden;
Elinizin altındaki meyvelerle yemek sonrası tatlısı olarak yanında bir top vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz.
Servis: 4 – 6 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 5 + 20 dakika
Malzemeler:
4 küçük armut
2 yassı şeftali
1 nektarin
1 kırmızı erik
9 – 10 adet kayısı
125 gr yaban mersini
1 portakal suyu
1 limon suyu
1 lime veya limon kabuğu, rendelenmiş
1 çubuk tarçın
1 yemek kaşığı esmer şeker
4 yemek kaşığı bal
Servis esnasında;
Nane yaprakları
Vanilyalı dondurma
Yapılışı:
*Meyveleri yıkayın, şeftali, nektarin, erik ve kayısıları ikiye bölerek çekirdeklerini çıkartın. Şeftali ve nektarini iri dilimler halinde doğrayın, armutları dörde bölün.
*Bal haricindeki tüm malzemeleri tencereye alıp kapağı kapalı olarak kısık ateşte 5 dakika pişirin (yaban mersini suyunu bırakıp diğer meyvelere rengini vermesi için ön pişirme yapıyoruz).
*Tüm malzemeyi fırın kabına aktarıp fırın pişirme kağıdı ve folyo ile kaplayın. 10 dakika önceden 180 derece ısıya ayarlanmış fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra sıcakken balı ekleyip karıştırın. Tamamen soğuyunca tüketene kadar kapalı bir kapta buzdolabına kaldırın.
*Vanilyalı dondurma ve nane yapraklarıyla servis edin.
Kısa bir not;
*Buzdolabında bir kaç gün saklayabilirsiniz.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…
Bir yanıt yazın