Şekersiz unsuz sağlıklı ve lezzetli bir atıştırmalık;
Muz, fıstık ezmesi ve çikolata üçlüsüne, yulaf ezmesi ilavesiyle ortaya çıkan içi hafif nemli, yedikçe bir tane daha dedirten bir lezzet.
Pratik tariflerimden biri olan muffinlerde çırptığımız ıslak malzemeleri harmanladığımız kuru malzemelerle karıştırıyoruz, kalıplara pay edip fırında sadece 30-35 dakikada afiyetle yemeye hazır hale geliyor.
*Bu hafta yeniden yaptığım muffinleri, cup ölçü kapları olmayanlar için 200 gramlık su bardağı ve çorba kaşığıyla ölçülendirerek parantez içinde belirttim. Tabi ki yeni fotoğrafları ekleyerek;)
Servis: 12 adet
Hazırlama süresi: 25-30 dakika
Pişirme süresi: 30-35 dakika
Malzemeler:
1 cup + 1/4 cup yulaf ezmesi, rondoda un haline getirilmiş ( 1,5 su bardağı)
1/4 cup mavi haşhaş tohumu (2 çorba kaşığı)
Yarım çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Yarım çay kaşığı tuz
2 adet iri boy olgun muz, ezilmiş
1/4 cup yoğurt (2 çorba kaşığı)
2 tepeleme çorba kaşığı yer fıstığı ezmesi, şekersiz
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1/4 cup bal (3 çorba kaşığı)
1 tatlı kaşığı vanilya ekstratı
2 adet yumurta akı
1/2 cup damla çikolata veya bitter çikolata (50 gr)
Üzeri için:
1/4 cup damla çikolata veya bitter çikolata (25 gr)
1/4 cup filebadem (2 çorba kaşığı)
Yapılışı:
*Muffin kalıplarına pişirme kağıtlarını yerleştirip kenarda bekletin.
*Yulaf ezmesi, mavi haşhaş tohumu, karbonat, kabartma tozu ve tuzu bir kap içinde harmanlayın.
*Derin bir karıştırma kabına ezilmiş muzlar, yoğurt, yerfıstığı ezmesi, sıvı yağ, bal, vanilya ekstratı ve yumurta aklarını alın ve mikserin yüksek deviri ile 3-4 dakika çırpın, daha önce harmanladığınız kuru malzemeleri ilave edin, karıştırın, 1/2 cup çikolatayı da ekleyip kaşık yardımıyla karıştırın.
*Bu arada fırın ısısını 175 dereceye alın. Hazırladığınız muffin hamurunu kalıplara eşit olarak paylaştırın, üzerlerini çikolata ve file bademle süsleyin. Fırında 30-35 dakika kadar pişirin. Kürdan batırdığınızda temiz çıkıyorsa pişmiş demektir. Fırın ısı ayarları farklılık gösterebilir, kek pişirdiğiniz ısıda yapın.
Afiyetle…
Bir yanıt yazın