Bu kurabiyelerde şeker, un, yumurta ve yağ yok!
Muz, şekersiz fıstık ezmesi, kuru üzüm ve yulaf ezmesiyle sağlıklı, lezzetli ve besleyici kurabiyelerin yapılışı da çok pratik…
Servis: 16-18 adet
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika
Malzemeler:
200 ml lik su bardağı ölçüsüyle;
1 paket kabartma tozu
3 adet iri boy olgun muz, kabukları soyulup ezilmiş
1 su bardağı kuru üzüm
1 su bardağı şekersiz fıstık ezmesi, cam kavanozda satılanlardan
4 kuru erik, ufak küpler halinde doğranmış
1 çay kaşığı vanilya özütü
Piştikten sonra üzerine serpmek için:
1 tatlı kaşığı tarçın
*Yulaf ezmesini kepekli un kıvamına gelene kadar rondodan geçirin. Geniş bir karıştırma kabına aktarın ve kabartma tozunu ekleyip harmanlayın. Ezilmiş muzlar, kuru üzüm, fıstık ezmesi, doğranmış erikler ve vanilya özütünü ilave edip homojen bir kıvam alana kadar kaşık yardımıyla karıştırın (ele yapışan bir hamur elde edeceksiniz).
*Fırın tepsisine fırın kağıdı serin. Tatlı kaşığı veya dondurma kepçesini önce suya batırıp sonra hamurdan parçalar alın, aralıklı olarak tepsiye yerleştirin (kaşığı suya batırma işlemini hamurun kaşığa yapışmadan tepsiye kolayca aktarılabilmesi için yapıyoruz).
*5 dakika önceden 175 derece ısıya ayarlanmış fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
*Kurabiyeleri fırından çıkardıktan sonra sıcakken üzerlerine tarçın serpin. Tamamen soğuduktan sonra servis tabağına alın.
Afiyetle sevgiyle kalın…
Selin der ki
Merhaba, bu tarifinizi denedim çok çok lezzetli:)) teşekkürler tarif için:)
Chez Maman der ki
Selin Hanım merhaba, deneyip beğenmenize sevindim🙏🤗
Ellerinize sağlık, sevgilerimle🤗
Hilal der ki
Merhabalar, tarifiniz çok güzel görünüyor, fıstık ezmesi yerine ne kullanabilirim?
Chez Maman der ki
Merhaba,
Fındık ezmesi kullanabilirsiniz. Sevgiler…
Dildar der ki
Denedim, kuru üzüm yerine yaban mersini ve vişne kurusu kullandım. Biraz da beyaz kinoa ekledim.
Çok güzel oldu!
Chez Maman der ki
Merhaba,
Yaban mersini ve vişne kurusu çok yakışmıştır.Kinoa da iyi fikir:)
Ellerinize sağlık:)
İdil Maya Baykara der ki
Tarifinizi fıstık ezmeli kurabiye yapmak isteyip de evde yumurta kalmadığı karantina günlerinde keşfettim. Yaklaşık 1,5 yıldır sürekli yapıyorum. Ben içine parça çikolata da koyuyorum. Bazen kabak çekirdeği, ay çekirdeği, duruma göre elde ne varsa 🙂 Her türlü çok güzel oluyor. Her yiyen bayılıyor. Çok teşekkürler:)
Chez Maman der ki
Merhaba, temel tarifi kullanarak ne güzel ilaveler yapmışsınız. Beğenmenize sevindim:) Ellerinize sağlık:) Çok sevgiler…